Hírek

Agrárminisztérium: véleményezhetőek az új kertészeti és élelmiszeripari beruházási pályázati felhívások

„Megkezdődött Magyarország Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terve alapján az új vidékfejlesztési beruházási kiírások társadalmi egyeztetése” – jelentette be Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombaton.

Első körben a Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó, és post-harvest fejlesztések támogatása, a Feldolgozó üzemek komplex támogatása, valamint a Feldolgozó üzemek támogatása című támogatási konstrukciók tervezeteit ismerhetik meg az érdeklődők.
Megjegyezték, hogy a KAP Stratégiai Terv egészen 2027-ig tartalmazza a magyar agrár- és vidékfejlesztési támogatások kereteit, lehetőségeit a gazdálkodók, élelmiszer-előállítók és a vidéki települések számára.

Forrás: pixabay.com

Az Agrárminisztérium célja, hogy versenyképes, 21. századi, modern mezőgazdaság és feldolgozóipar működjön Magyarországon – közölte a tárca.

„Olyan beruházások támogatására fókuszálnak, amelyeknél igazolást nyer azok hozzáadott értéke, amelyek pénzügyileg megalapozottak, és amelyek esetében a beruházó vállalkozás tartós értékesítési vagy beszerzési kapcsolatokat tart fenn üzleti partnereivel, valamint érdemben kíván tenni a digitalizációs megoldások minél szélesebb körű használata érdekében”

– ismertette az államtitkár a közleményben.

Feldman Zsolt kifejtette, hogy minden támogatási konstrukció esetén széles körű szakmai egyeztetést folytatnak, bevonják az érintett szakmai szervezetek és intézmények véleményét és javaslatát, az elmúlt évek gyakorlatát figyelembe véve.

A pályázati felhívások tervezetei már megtekinthetők az Agrárminisztérium KAP-tematikus oldalán, a kap.gov.hu címen.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés