Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Események

Hírek

A VOSZ Év Pezsgője verseny újra izgalmas eredményeket hozott

Idén ismét megrendezésre került a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által meghirdetett VOSZ Év Pezsgője verseny, amely hazai  állított a figyelem középpontjába. Az esemény második alkalommal került megszervezésre, célja, hogy bemutassa a pezsgőkülönlegességeket magyar szőlőből, tradicionális eljárással készített pezsgők legjavát.

A versenyre összesen 22 minta érkezett, amelyek mindegyike kimagasló színvonalat képviselt. A rangos zsűrit Dr. Csiba-Herczeg Ágnes vezette, a bírálati szempontok között a könnyed, harmonikus, elegáns íz- és illatvilág állt az élen, hiszen a cél az volt, hogy olyan pezsgőt találjanak, amely tökéletesen illeszkedik a VOSZ célkitűzéseihez. Az Év Pezsgője díjnyertes italát a VOSZ az Év Vállalkozója díjátadón, valamint reprezentációs célra is széles körben fogja használni, így az ideális választás minden alkalomra felejthetetlen élményt kell, hogy nyújtson.

Az előzsűrizést követően 7 pezsgő került a fókuszba, majd a második kör kóstolás után három döntősre szűkült a mezőny. A fináléba jutott italok a következők:

  1. Androsics Birtok és Borterasz: Furmint 2022
  2. Babits Pincészet: Furmint, 2021
  3. Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet: Pino Noir-Chardonnay Serie N49

A döntős pezsgők mindegyike kiemelkedett a minőség, a komplexitás és az egyedi ízvilág tekintetében, így nincs könnyű dolga a zsűrinek a végső győztes kiválasztásakor. A végső döntésre az október 8-i VOSZ elnökségi ülés után kerül sor, ahol a három versenyző közül egyet az Év Pezsgőjének választanak.

A verseny szervezésében számos neves intézmény és támogató vett részt. A Pécsi Egyetemi Borbirtok biztosította a zsűrizés helyszínét, a Halimba-Crystal poharai pedig a bírálat során emelik az élményt. Az esemény kommunikációs feladatait az agrotrend.hu látja el, amely elkötelezetten hozzájárul a pezsgőkultúra népszerűsítéséhez is.

A VOSZ Év Pezsgője versenye nem csupán a magyar pezsgők sokszínűségét és minőségét mutatja be, hanem a hazai borászatok elkötelezettségét és szenvedélyét is a minőségi italok készítése iránt. Gratulálunk a döntősöknek, és kíváncsian várjuk, melyik pezsgő viszi haza az idei fődíjat!

agrotrend.hu 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés