Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

A Szegedi Vadaspark bemutatja Poldit, a párduckölyköt!

Az elmúlt időszakban több állatkölyök születéséről számolt be a Szegedi Vadaspark, a törpevízilótól az alpakacsikóig sok-sok aprósággal találkozhatnak a látogatóik. Egy állat érkezését nem hozták azonban nyilvánosságra, és ennek megvolt az oka: az április 5-én született észak-kínai leopárd kölyköt ugyanis az állatkert dolgozói nevelték fel, és sokáig kérdéses volt, hogy életben tudják-e tartani.

Anyjának először született kicsinye, és sajnos nem ritka nagymacskák esetében, első alkalommal zavarodottak, sokszor nem nevelik megfelelően a kicsinyeiket – és most is ennek jeleit észlelték. Bár alapvetően el kívánják kerülni az emberi beavatkozást, akkor indokolttá vált, hogy kivegyék és saját maguk neveljék fel a kicsit.

Forrás: zooszeged.hu

Az észak-kínai párducot európai fajmentő tenyészprogram keretében tartják, a természetben a párduc vagy leopárd (ugyanannak a fajnak a két neve) ezen kritikusan veszélyeztetett alfajából alig párszáz egyed él már csak vadon, jelenleg a világ állatkertjeiben mindössze 57 egyede él.

A kis hím párduc, aki a Poldi nevet kapta, jelenleg nem látható a látogatók számára, hiszen a szüleihez nem tudják visszahelyezni, viszont szerdán bemutatják a médián keresztül, illetve Facebookon élő közvetítéssel.

Vagyis június 5-én, szerdán 13.00-kor szeretettel várják a sajtó képviselőit a Vadasparkba (megközelítésre a gazdasági bejáratunkat ajánljuk), illetve ekkor lehetőség lesz Poldi bemutatkozásának élőben való megtekintésére is.

agrotrend.hu / Szegedi Vadaspark

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés