Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

A kormány kiáll a magyar gazdák érdekeiért

Magyarország kormánya kiáll a magyar gazdák érdekeiért, és megvédi a juttatásaikat – közölte a miniszterelnök főtanácsadója csütörtökön a Facebookon.

“Tesszük ezt Budapesten és Brüsszelben egyaránt. Az önök bizalmából a polgári oldal színeiben egy gyakorló gazda, Győrffy Balázs képviselheti a magyar agrárium érdekeit az Európai Parlamentben” – fogalmazott Nyitrai Zsolt, és kijelentette: Megvédjük a magyar földet! Kiállunk a magyar gazdákért!

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a videoüzenetben kifejtette: az Európai Unió cserben hagyta a gazdálkodókat, súlyos terhekkel tetézte a világjárvány, a recesszió és a háború okozta nehézségeket.

“Nem kérünk az ukrán gabonából, az unión kívüli silány termékekből! Amit viszont kérünk: fenntartható növényvédelem, ésszerű állattartás, műhús helyett valódi hús, génmódosított helyett hagyományos gabona, lisztkukac helyett pedig tenyésztés, háztáji gazdálkodás” – fogalmazott.

Kijelentette, hogy a gazdák kárára nem lehet válságot kezelni. Brüsszelben meg is fogják hallani a magyar gazdák hangját – mondta.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés