Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Hírlevél

A Greenman Kft. nyerte az Öko Expo fődíját

A Greenman Kft. nyerte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara fődíját. A veszprémi családi vállalkozás a látványos eredményekre képes, mikrobiológiai termésnövelő készítményével, a Greenman Agroval emelkedett ki az Öko Expo idei rendezvényén, mely a hozamfokozás mellett a hazai mezőgazdaság legégetőbb problémáira jelent megoldást: a súlyosbodó aszályok, a nagy mennyiségben, hirtelen lezúduló esőzések, betegségek, kártevők gyors terjedése és a kizsigerelt talajok hatását sokan érzik már a bőrükön.

 

Idén nyáron csaknem 300 ezer hektárnyi mezőgazdasági területet érintett súlyosan az aszály – főleg a kukorica és a napraforgó termelés látta ennek kárát – majd ezt nehezítette az elmúlt hetekben a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló csapadék. A szélsőséges időjárást, az évszakok kitolódását, az új kártevők és kórokozók megjelenését a termelők és hobbikertészek egyaránt megszenvedik, és míg a gazdálkodók alacsony átvételi árakkal, a fogyasztók egyre növekvő bolti árakkal kénytelenek szembesülni. Kulcskérdés lesz, hogy a következő évtizedekben a hazai agrárvilág miként tud érdemben reagálni ezekre a körülményekre. Az Öko Expo az ökológiai gazdálkodás jelentőségét emeli ki ennek kapcsán, mely Magyarországon eddig az összes művelt terület 6,3%-át teszi ki mindössze. A módszer a természeti erőforrások védelme érdekében korszerű, fenntartható megoldásokat kínál a termeléshez (pl. az aszály elleni küzdelemben nélkülözhetetlen víztakarékos rendszerek fejlesztését), teszi mindezt úgy, hogy képes háttérbe szorítani a vegyszeres védelem szerepét, mely a termőtalajok egészsége és a hasznos rovarok megóvásának szempontjából is már most létfontosságú a mezőgazdaságban.

Ennek kulcsszereplője az agrárvilágban a Greenman Kft., mely fődíjasként kiemelkedett a hazai ökológiai gazdálkodás eme kiemelkedő eseményén. A veszprémi családi vállalkozás mikrobiológiai készítményeivel évek óta hozzájárul a talajok egészségének helyreállításához és a vegyszermentes szemlélet terjedéséhez, melynek kulcsa a természetes mikrobiológiai folyamatok támogatása, azok megerősítése:
A termés minőségét és mennyiségét súlyosan veszélyeztető betegségekkel és – akár invazív – kártevőkkel szemben a Greenman készítmények a növények ellenálló- és stressztűrő-képességét fokozzák, erősítik szervezeti szilárdságukat, így védettebbek lesznek ezek kártételével szemben. Támogatják a növényeket abban is, hogy a következő évek súlyosbodó aszályait elviseljék, jobb víz- és tápanyagfelvevő képességgel rendelkező gyökereket növeszthessenek.

A Greenman mikrobiológiai készítmények nemcsak a növényeket segítik természetes életfolyamataik támogatása, immunrendszerük erősítése révén, hanem a kizsigerelt talajok minőségét is javítják azáltal, hogy képesek a mikrobiológiai folyamatok egyensúlyát megőrizni: azoknak a talajban élő hasznos baktériumoknak az életét támogatják, melyek egy tápanyagban gazdag, jó vízmegtartó-képességgel rendelkező termőközeg kialakításához elengedhetetlenül szükségesek.

 

Agrotrend.hu/ Greenman

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés