Hírek
A Debreceni Egyetem képviseletében az Élelmezésügyi Világfórumon Rómában
2024. október 14-18. között képviselte a Debreceni Egyetemet a rangos Élelmezésügyi Világfórum rendezvényen, amelyet az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) római központjában tartottak.
A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar kutatója a nemzetközi eseményen többek között zsűritagként működött közre a NexusArt kiállításon, amely fenntarthatóságra összpontosító, innovatív műalkotásokat mutatott be az élelmiszergazdaságban fellelhető kihívásokra Továbbá szakmai vetélkedőt tartott agrárinnovációk témakörben, melyet a Bill és Melinda Gates Alapítvány támogatott, nagy sikert aratva a FAO Átriumban.
A DE-MÉK kutatójának egy globális rádiókerekasztal-beszélgetéshez is lehetősége volt csatlakozni a családi gazdálkodás kihívásai témában, míg a római rendezvény zárónapján egy összefoglaló tanácskozáson vett részt, ahol egyebek mellett kiemelésre kerültek a hét legfontosabb eseményei, azok tapasztalatai.
A különböző országok minisztereinek, diplomatáinak és ifjúsági vezetőinek jelenlétével a DE-MÉK tudományos segédmunkatársának szerepvállalása a FAO római rendezvényén tovább erősítette a Debreceni Egyetem elkötelezettségét a globális élelmiszerbiztonság és fenntartható mezőgazdaság terén.
Az Élelmezésügyi Világfórum kiemelt szerepet játszik abban, hogy az ifjúságot mozgósítsa a reziliens és méltányos élelmiszerjövőért. Ayaz Mukarram Shaikh aktív jelenléte tükrözi a DE-MÉK jövőbe tekintő szemléletét, összhangban a fenntartható élelmiszeripari gyakorlatok és innovációk terén folytatott kutatásaival.
agrotrend.hu / Debreceni Egyetem