Hírek

A Bunge önkéntesei „kéz a kézben” tesznek az élelmezésbiztonságért a 2025-ös Élelmezési Világnap alkalmából

Helyi kezdeményezések Magyarországon, amelyek szemléltetik a Bunge élelmezés-biztonság iránti hosszú távú elkötelezettségét. A Bunge – egy élvonalbeli agribusiness megoldásokat kínáló vállalat, amely összeköti a gazdákat a fogyasztókkal – a Viterra-val a közelmúltban történt egyesülését követően kibővíti a Globális Önkéntes Programját a 2025-ös Élelmezési Világnap alkalmából. A vállalat munkatársai világszerte „Kéz a kézben” dolgoznak október folyamán az élelmezés-biztonság érdekében és azért, hogy támogassák a közösségeket, ahol élnek és dolgoznak.

Az egész hónapon át tartó kezdeményezés mintegy 26 ország 148 városában zajlik, ahol több mint 100 szervezet javára dolgoznak együtt a Bunge munkatársai helyi partnerekkel közösen az élelmezésbiztonság erősítéséért.

Forrás: Bunge

Magyarországon a Bunge munkatársai martfűi közösséget támogató aktivitásokat szerveztek, ahol a vállalat egy olajpréselő és finomító üzemet működtet.

A Bunge martfűi és budapesti lokációinak dolgozói immáron harmadik éve szerveznek tartós élelmiszergyűjtést a rászorulók számára. A vállalat a dolgozók adományai mellett Vénusz márkájú napraforgó étolajjal járult hozzá a gyűjtéshez. Az adományokat, október 17-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat martfűi csoportjának adták át.

Forrás: Bunge

Emellett október 21-én a Bunge budapesti és martfűi kollégái részt vettek egy jótékonysági főzésen Martfűn, a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve. A tavalyi alkalom után ez a második év, hogy a Bunge kollégái a kezdeményezés keretében ételt készítettek a helyi rászorulók számára. Az idei adományok a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központot segítették.

„Az Élelmezési Világnap arra emlékeztet minket, hogy amikor kéz a kézben működünk együtt közösségeinkkel, valódi változást érhetünk el. Megtestesítjük a ‘Tetteinket a megfelelőség hatja át’ értékünket azáltal, hogy egy még nagyobb globális csapatot egyesítünk, hogy részt vegyünk az élelmiszer-biztonság kulcsfontosságú kihívásának kezelésében” – mondta Gabriella Herzog, a Bunge globális társadalmi hatásért felelős igazgatója. „Inspiráló látni, hogy kollégáink világszerte időt és energiát szánnak az élelmezés-biztonság támogatására. Cselekedeteik nemcsak az értékeinket tükrözik, hanem egy közös hitet is, miszerint az erősebb élelmezési rendszerek építése helyben kezdődik, azzal együtt, hogy mindannyian hozzájárulunk ott, ahol tudunk.”

Forrás: Bunge

A Bunge az Élelmezési Világnap Globális Önkéntes Programjának 2022-es indulása óta több száz önkéntes eseményt rendezett világszerte.

Az Élelmezési Világnap, amelyet évente október 16-án tartanak, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által kijelölt nemzetközi nap, amelynek célja a globális élelmezés-biztonsággal kapcsolatos tudatosság és az ennek érdekében tett lépések előmozdítása. A Bunge számára ez egy kulcsfontosságú lehetőség arra, hogy megerősítse szerepét az élelmiszerhez való hozzáférés, az együttműködés és a fenntarthatóság előmozdításában az élelmiszer-ellátási láncban.

A Bunge közösségi és társadalmi szerepvállalással kapcsolatos elkötelezettségéről szóló további információkért látogasson el a következő oldalra: https://www.bunge.com/Sustainability/Community-Impact

A Bunge-ról

A Bunge (NYSE: BG) célja, hogy összekapcsolja a gazdákat a fogyasztókkal, és hogy a világ számára alapvető élelmiszereket, takarmányt és üzemanyagot juttassunk el a világ minden tájára. Vezető agráripari megoldások szolgáltatójaként, mintegy 37 000 elkötelezett munkatársunk működik együtt termelőkkel világszerte annak érdekében, hogy a mezőgazdasági termények a termőhelyükről eljussanak oda, ahol szükség van rájuk – gyorsabban, okosabban és hatékonyabban. Világszinten vezetők vagyunk a gabona-beszerzés, tárolás, elosztás, valamint az olajosmag-feldolgozás és finomítás területén, növényi alapú olajok, zsírok és fehérjék széles portfólióját kínálva. Az értéklánc mindkét végén szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel, hogy kiváló minőségű termékeket biztosítsunk, és személyre szabott, innovatív megoldásokat fejlesszünk ki a fogyasztói igények folyamatos változására válaszolva. Több mint 200 éves tapasztalattal és több mint 50 országban való jelenléttel elkötelezettek vagyunk a globális élelmezésbiztonság erősítése, a fenntarthatóság előmozdítása és a helyi közösségek jólétének támogatása mellett. A Bunge bejegyzett székhelye Genfben (Svájc), globális vállalati központja pedig a Missouri állambeli St. Louis városában található.

További információ: Bunge.com

Magyarországon a Bunge jelentős olajosmag-feldolgozó, valamint fontos olajosmag-felvásárló és olaj- és daraértékesítő. Növényi olajokkal és takarmányalapanyagokkal látjuk el az élelmiszer- és takarmányipart, valamint a megújuló üzemanyagok gyártóit. A Bunge egy feldolgozóüzemet működtet Martfűn, ahol a jól ismert étolajmárkák, a Vénusz és a Floriol is készülnek. A Bunge magyarországi vállalati központja mellett a cégcsoportnak egy innovációs központja is található Budapesten.

 

agrotrend.hu / BUNGE

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés