Hírek

Szakadás előtt áll a Magosz?

Választási csalásra hívja fel a figyelmet a "Magosz alelnökei" aláírással egy a Népszabadságnak küldött levél. E szerint a Jakab István elnök és Budai Gyula igazgató tudtával és szervezésével 2007. december elsején Orosházán botrányos körülmények között megrendezett rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésen törvénytelenségek sorozatát követték el.

Létrehozva:

|

A levél megfogalmazói szerint a Jakab-Budai páros a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségét (Magosz) saját hitbizományaként kezeli, és a saját népszerűsítésére használja. Azt is írják a magukat nem nevesítő szerzők, hogy a Fővárosi Ítélőtábla 2009. június 4-i jogerős ítéletével megsemmisítette a decemberi küldöttgyűlés összes határozatát, beleértve a tisztújítást is. Ezért le kellene mondaniuk.
    
A napilap érdeklődésére kiderült, hogy a gazdaszövetségben "A Magosz alelnökei" platform nem létezik. Budai Gyula szövetségi igazgató ugyanakkor a Népszabadságnak elmondta, hogy a Fővárosi Ítélőtábla valóban elmarasztalta a szervezetet, mert a decemberi tisztújításkor nem szabályszerűen ellenőrizték a megyei küldöttállítást. Az igazgató beszámolt arról is, hogy a napokban, esztergomi választmányi ülésükön döntöttek arról, hogy szeptember 5-re összehívják a tisztújító küldöttgyűlést Karcagon.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook