Hírek

Földet és sertést kapnak a szentesi rászorulók

Ha igénylik, földet és haszonállatokat kapnak a szociálisan rászoruló szentesiek, az önkormányzat ezzel segíti azokat, akik aktívan szeretnének javítani nehéz helyzetükön – közölte szerdán sajtótájékoztatón a város polgármestere

Létrehozva:

|

Szirbik Imre (MSZP) elmondta: a szociális földprogram keretében a területeket az önkormányzat ingyenesen bocsátja az igénylők rendelkezésére. Ez a kezdeményezés hosszú távú, a leghamarabb ugyanis ősszel lehet megkezdeni a munkát, a szántással. Jelenleg az igények felmérése zajlik. Tavasszal sok parcellán vetnek majd, ehhez a magot is az önkormányzat adja, így a kamrák feltöltésére is lesz lehetőség – tette hozzá.
    
A "szociális állatkihelyezés" során egyelőre tizenöt jelentkezőnek adnak malacot és egy éven át havi ötven kilogramm takarmányt. A helyszíni szemle után a szociális bizottság dönt arról, hogy melyik családnál van lehetőség az állattartásra.
   
A program korábban már működött a városban, csak idővel elfogytak a jelentkező családok. A két lehetőséggel önerejüket is mozgósítva segíthetnek magukon a családok – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve: a cél az, hogy ne pénz és segély, hanem természeti javak felhasználásával az emberek saját erőből is képesek legyenek a nehéz helyzetből kilábalni.
   
A város elkötelezett amellett, hogy a válság hatásait csökkentsék, legyen az jogszabályi vagy szociális kérdés. A törvényi segítség egyébként a napokban a térséget is érintette. A vízügyi törvény módosítása keretében hétfőn fogadta el a parlament azt a rendelkezést, amely szerint a termálvíz felhasználásában a visszasajtolás 2013-tól nem kötelező. Ez az ország – sőt a világ – legnagyobb termálvíz-energiával működő üvegházegyüttese szempontjából létkérdés volt – mondta Szirbik Imre.
   
Szentes több módon igyekszik segíteni a szociálisan rászorulókon. Ebben az évben szociális kölcsönt adtak, a bankokkal való egyeztetéssel a lakáshitelesek megsegítésére dolgoztak ki lehetőségeket, buzdították a lakókat a helyi termékek vásárlására, illetve most két természetbeni támogatást valósítottak meg – közölte a polgármester.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook