Hírek

Új logót keres az EU a biotermékeknek

Új nemzetközi szimbólumot keres az Európai Unió a tisztán természetes körülmények között előállított, úgynevezett biotermékeknek.

Létrehozva:

|

Az Európai Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési főigazgatósága hétfőn közleményt adott ki, amelyben felkérte "az EU 27 tagállamának minden tervezőgrafikus és művészeti szakos diákját, hogy vegyen részt az EU egészében megrendezésre kerülő ökológiai logó pályázaton".
    
A nyertes logót 2010 júliusában az egész Európai Unióban a biotermékek hivatalos emblémájaként fogják bevezetni, azaz termékcsomagolások millióira fogják nyomtatni.
   
Az új jelzés használata minden, a 27 tagállam valamelyikéből származó, a címkézési szabványoknak megfelelő előrecsomagolt bioterméken kötelező lesz. Az EU-logó ezenkívül szabadon használható lesz minden az EU-ból származó vagy harmadik országból importált, nem előrecsomagolt ökológiai terméken is.
    
A versenynek három nyertese lesz, az első helyezett 6000 eurós készpénznyereményben részesül, a másik két helyezett pedig 3500, illetve 2500 eurót kap. A pályázatokat június 25-ig kell beküldeni a verseny weboldalára: www.ec.europa.eu/organic-logo.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook