Hírek

Boregyetemet indít a szekszárdi főiskolai kar

Elsősorban a helyi borfajtákat, a kékfrankost, kadarkát, bikavért ismerteti majd meg közönségével a májusban a PTE Illyés Gyula Főiskolai Karán (IGYFK) induló szekszárdi boregyetem.

Létrehozva:

|

A boregyetem a főiskolai kar, a Szekszárd Borvidék Kht., a Szekszárdi Borvidéki Hegyközségi Tanács, valamint Csapó Dániel Középiskola együttműködésének köszönhetően kezdi meg működését – ismertette hétfőn, sajtótájékoztatón Tatai Miklós, a kar gazdaság igazgatója.
    
Az első rendezvény május 14-én lesz a kar épületének aulájában, szeptembertől 2010 májusáig pedig minden hónap első hétfőjén tartanak borászati előadásokat és éttermi körülményeket idéző borkóstolókat. Az előadások reprezentatívan mutatják be például a szekszárdi kékfrankost, de lesz szó fehérborokról és a híres magyar borvidékekről is – tette hozzá.
   
Tatai Miklós elmondta: a cél az, hogy a kar hallgatói felé közvetítsék szekszárdi borkultúrát és átfogó képet adjanak számukra a kulturált borfogyasztásról.
   
Fusz György, a kar főigazgatója hangsúlyozta: a boregyetem nyitott, tagdíj ellenében külső tagok kis csatlakozhatnak. Mint mondta, az elegáns borklub rendezvényeit semleges helyszínen tartják, amely nem kapcsolódik egyes pincészetekhez vagy borászokhoz. Ez hiányzik Szekszárdon – tette hozzá.
   
A sajtótájékoztatón elhangzott: az IGYFK a hétvégén gasztronómiai konferenciát szervez ismert turisztikai szakemberek és tucatnyi kiállító részvételével.
   
Herrné Szabadi Judit, a Szekszárdi Bormarketing Kht. ügyvezetője elmondta: a konferencia közönsége április 25-én, szombaton délelőtt a főiskolai kar aulájában a szekszárdi borvidéki borversenyen 13 aranyéremmel díjazott pince 20 féle borát kóstolhatja meg.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook