Hírek

Németország a GM-termékek és takarmányok importját nem tiltja be

Németországnak nem áll szándékában betiltani az Európai Unió által jóváhagyott genetikailag módosított élelmiszerek és takarmányok importját – fejtette ki a német mezőgazdasági miniszter vasárnap a G8-csoport mezőgazdasági miniszterei tanácskozásán.

Létrehozva:

|

Ilse Aigner a hétvégén az olaszországi Cison di Valmarinóban zajló tanácskozáson leszögezte, hogy bár Németország néhány nappal ezelőtt betiltotta a Monsanto MON 810 elnevezésű GM-kukoricájának köztermesztésbe vonását, a GM-termékek importját nem kívánja felülvizsgálni.
    
A német mezőgazdasági miniszter a héten kedden jelentette be, hogy Németországban tilos lesz a MON 810 kukorica termesztése, mert ez a fajta veszélyt jelent a környezetre. A MON 810 az egyetlen genetikailag módosított növény, amelynek köztermesztését 1998-ban engedélyezte az Európai Unó, s most küszöbön áll az engedély meghosszabbítása. Jelenleg hat tagország – Németország mellett Franciaország, Magyarország, Ausztria, Görögország, Luxembourg – nem engedélyezi a GM-kukorica termesztését.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook