Hírek

MVH: megkezdődött az elektronikus kérelmek benyújtása

Ezen a héten megkezdődött az idei területalapú és több más közvetlen, valamint vidékfejlesztési támogatási kérelem elektronikus kitöltési és benyújtási időszaka a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH)

Létrehozva:

|

Az MVH sajtófőnöke közölte: ebben az évben először minden érintett gazdálkodónak ilyen módon kell beadnia az igényét, legkésőbb május 15.-ig. Az ehhez szükséges feltételeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megteremtette.
    
A papíralapú formanyomtatványokat a hivatal már nem fogadja el. A kérelmek benyújtására és az adatváltoztatások bejelentésére  kizárólag a www.mvh.gov.hu honlapon elérhető kitöltő felület használható. A különböző mellékleteket viszont továbbra is papíron kell csatolni a kérelmekhez.
   
Az elektronikus eljárás nagy előnye – állítják az MVH-nál -, hogy kiszűri a formai hibákat. Így a gazdálkodóknak a továbbiakban nem kell szankciótól tartaniuk. Előrelépés az is, hogy a tavalyi tízzel szemben, ez évben már tizenhat támogatást lehet ily módon igényelni.
   
Akik pedig még mindig idegenkednek a számítógéptől, azoknak mintegy 800 falugazdász és agrárkamarai tanácsadó nyújt ingyenes segítséget. A szükséges infrastruktúrával, országosan csaknem 900 "e-ponton" előre egyeztetett időpontban rendelkezésre áll.
   
Emellett a kérelem benyújtáshoz szükséges ismeretek elsajátításához további információkat nyújt az e-kerelem.mvh.gov.hu internetes portál, és az MVH honlapon található oktatófilm is.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook