Hírek

Indul a régi, új Gazdakör a Duna Televízióban

A régi terjedelmen tér vissza április 6-ától a Duna Televíziónak az agrárvilág teljességével foglalkozó mezőgazdasági magazinja, a Gazdakör adta közre csütörtökön Dögei Imre szerkesztő-műsorvezető.

Létrehozva:

|

 A 15 éves műsor hétfőtől-péntekig napi 20 percben, szombaton 50 percben jelentkezik, a régi terjedelemben, de új arculattal és tartalommal.  

A szerkesztőség Gödöllőre költözött, ahol a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának Szent István Stúdiója készíti a magyar agrár-televíziózás legnagyobb vállalkozásának számító műsort. A Gazdakör elkészítéséhez  kiváló feltételeket teremtettek, a műsor úgynevezett HD technikával készül.  

Az alkotóműhely szerves egységként kezeli az agrárvilágot, azaz a mezőgazdaságot, az élelmiszeripart, a vidék társadalmát valamint a természeti környezetet is. A műsorkészítőinek legfőbb igazodási pontjuk – a fenti értelmezésben – az agrárvilág valósághű bemutatása és a tényleges gondokra való gyakorlatias válaszok keresése.  

A stúdió a műsorhoz kapcsolódóan www.gazdakor.szie.hu néven honlapot is működtet, ahol egyebek mellett a televíziós műsorblokkok írott, bővített változata is olvasható lesz. A stúdió vezetője Pekár István, aki 1993-ben a Gazdakör alapító főszerkesztője, majd 2000 és 2004 között a Duna TV elnöke volt.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook