Hírek

Bakonyi Károly szőlőnemesítőnek ítélték idén a Balaton-díjat

A "Cserszegi fűszeres" szőlőfajta atyjának, Bakonyi Károly kertészmérnöknek, szőlőnemesítőnek ítélték oda idén az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség  Balaton-díját.

Létrehozva:

|

A szervezet szerdai közgyűlésén Balázs Árpád, a szervezet elnöke nyújtotta át a kitüntetést a szakembernek a Balaton-régióért tett hosszú munkásságának elismeréseként.
   

Az 1921-ben született, három hadifogságot is megélt Bakonyi Károly hosszú évtizedeken át foglalkozott szőlőnemesítéssel a Balaton-felvidéken, és ma is sokat tesz a balatoni szőlőkultúra népszerűsítéséért. A nevéhez 13 államilag elismert szőlőfajta fűződik. Némelyik fajta a határainkon túl is nagy elismerésnek örvend; a "Cserszegi fűszeres" európai hírűvé vált, a "Rozália" pedig jelenleg Írországban hódít.
   

Bakonyi Károly az elismerést megköszönve kijelentette, az istenek kegyeltjének tartja magát a sorsáért. Felkérte a Balatoni Szövetséget arra, továbbra is igen vigyázzanak Európa legszebb tavára, amelynek megpillantása számára mindig azt jelentette, hogy hazaérkezett, és amelynek látványa képes minden nap új csodákkal megörvendeztetni.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook