Hírek

Spanyol idénymunkások lepik el idén a spanyol eperföldeket

Jelentős részben spanyolok helyettesíthetik idén a külföldi – zömmel kelet-európai – mezőgazdasági idénymunkásokat Spanyolországban – állítják helyi szakértők.

Létrehozva:

|

Tavaly a külföldiek részesedése ezen a területen, zömmel eperföldeken, elérte a 95 százalékot is, az idén spanyol vélemények szerint hazaiaké lesz a munka 40 százaléka. Azzal indokolják, hogy az építőiparból munkanélkülivé vált tömegek más kétkezi foglalatosság után kénytelenek nézni. A helyi munkaerő-toborzók is építenek rájuk, tudván, hogy Spanyolország egyes részein a munkanélküliek aránya közel jár a 22 százalékhoz, a nemzeti átlag is 14 százalék felé tart. Vannak városkák, ahol a néhány ezres lakosságból több százan munkanélküliek.
    

Az ország déli tartományában tavaly körülbelül 60 ezer külföldi idénymunkás dolgozott. Az építőipari boom éveken át elszívta a helyi munkaerőt. Az eddig főleg külföldiekkel, nem kis részt romániaiakkal dolgozó spanyol munkaerő-toborzók szerint a válsághelyzetben szolidárissá kell válniuk a nemzeti munkaerővel.

Forrás: MTI 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook