Hírek

Metszik a gyümölcsfákat a tedeji agrárgazdaságban

Befejezéséhez közeledik a fák metszése a hajdúnánás-tedeji Tedej Zrt. gyümölcsös kertjeiben 

Létrehozva:

|

Tájékoztatása szerint a gazdaságban 60 hektáron folyik úgynevezett szuperintenzív almatermesztés, amihez korszerű hűtőház, válogató és almalé-feldolgozó kapcsolódik.
A léfeldolgozáshoz kizárólag étkezési almát használnak, a kipréselt almaléhez semmilyen adalék anyagot nem adnak, csupán enyhe pasztőrözést alkalmaznak – tette hozzá a vezérigazgató.

A múlt évben 1.600 tonna alma termett a gazdaságban, ebből 1.000 tonnát tároltak, a többit értékesítették.
A vezérigazgató megemlítette, hogy tavaly óta Moszkvába is szállítanak tedeji almát, darabonkénti csomagolásban. Jelenleg 100-110 forint kilónkénti áron tudják értékesíteni a termést.

Bódi László elmondta azt is, hogy folytatják az ültetvénytelepítést: tavaly 40 hektáron meggyet ültettek, idén 30 hektárral bővítik az almáskertet, de a kertészetükben van szilva, körte és cseresznye is.

A tedeji kertészet jelentős munkahely teremtő ágazat is, az őszi betakarításkor Hajdúnánás és Tiszavasvári térségéből 150-en dolgoznak az almáskertekben.A Tedej Zrt. múlt évi 5 milliárd forint árbevételéből 200 millió forint származott a kertészeti ágazatból – mutatott rá Bódi László vezérigazgató.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook