Hírek

Nem számít visszaesésre a vetőmagpiacon a Szekszárdi Növény Zrt.

Nem számít visszaesésre a növényvédőszerek és a vetőmagok értékesítésében idén a Szekszárdi Növény Zrt. – mondta a cég igazgatója pénteken Tolnán a zrt. partnertalálkozója előtt tartott sajtótájékoztatón.

 

Létrehozva:

|

Csibor István beszámolt arról, hogy a társaság nettó árbevétele 2008-ban meghaladta a 8 milliárd forintot, amely mintegy másfél milliárd forinttal több a 2007-es árbevételnél. Ezen belül tavaly 4,5 milliárd forint a növényvédőszer-kereskedelemből, 1,75 milliárd forint a vetőmag-értékesítésből, közel kétmilliárd forint pedig a terményértékesítésből származott – tette hozzá.

A cégvezető kiemelte, hogy a zrt. jelenleg a harmadik helyet foglalja el a hazai a növényvédőszer-kereskedelemben.

A 2009-es tervekről szólva elmondta, hogy mind a vetőmag-, mind a növényvédőszer-ágazatban a tavalyi árbevétel elérésére számít. Egyedül a műtrágya-értékesítés terén fordulhat elő némi csökkenés – jegyezte meg.

Molnár Csaba, a részvénytársaság fejlesztési igazgatója a cég energianövény és gyümölcsprogramját ismertette. Ennek része a tavaly Faddon elkészült természetes gyümölcslevet gyártó üzem, amely heti kétezer literes gyártási kapacitással működik. Molnár József azt mondta, az idei cél, hogy az üzem legalább a dolgozók bérét kitermelje.

A fejlesztési igazgató a további tervek közt említette a Szekszárd határában, az M9-es és a 6-os út által határolt kilenc és fél hektáros Bioráma Parkot, hol gyümölcskertészetet működtetnek, szántóföldi kultúrákat és energianövényeket termesztenek majd. Az energiafűzet összesen tíz hektáron termesztik, és egyelőre a gyümölcsléüzemet és a cég irodaházát fogják fűteni vele.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook