Hírek

A támogatási keret harmadáról már döntött az FVM

Eddig 425 milliárd forint fejlesztési támogatás odaítéléséről döntött az agrártárca az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 1.200 milliárd forintos keretéből – mondta el Forgács Barnabás, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szakállamtitkára kormányszóvivői tájékoztatón, pénteken.

Létrehozva:

|

Hozzátette: az elbírált összegből 100-103 milliárd forintot már kiutaltak a gazdáknak.
Idén mintegy 34 ezer gazda kezdheti meg beruházását, vagy vehet részt szaktanácsadási rendszerben az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretén belül.

Forgács Barnabás kiemelte: vidékfejlesztési támogatásra összesen 6.000 kérelem érkezett, amiből 5.892 volt a mikrovállalkozásra, turizmusfejlesztésre, falumegújításra, valamint örökségvédelemre igényelt támogatás, összesen 120 milliárd forint értékben.
A legnagyobb mértékben a mikrovállalkozásra, vagy turizmusfejlesztésre pályáztak, ezekre 3.500 kérelem érkezett, összesen 70 milliárd forint támogatási kérelem formájában.

A szakállamtitkár közölte: a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a pályázatok elbírálásnál döntését 96 LEADER akciócsoport segítségével hozza meg.
Május végéig vagy június elejéig minden pályázatról határozatot hoz a minisztérium, így már a nyár elején megkaphatják pénzüket a nyertes gazdák.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook