Hírek

A mezőgazdaság előrébb tart, mint más ágazatok – Gráf József

A magyar mezőgazdaság bizonyos tekintetben előrébb tart, mint más ágazatok – mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter kedden a Magyar Televízió Napkelte című műsorában.

Létrehozva:

|

Az agrártárca vezetője példaként említette, hogy a mezőgazdaságban már sikerült megoldani a beruházások támogatását, és a 40 százalékos előleg kifizetését is, amit más területeken csak most szeretnének elkezdeni. Ennek magyarázata, hogy a mezőgazdaságban jelentős uniós forrásokat használhatnak fel a gazdasági szereplők, míg más ágazatokban zömmel csak nemzeti forrásokra lehet támaszkodni.

Jelezte, hogy a gazdasági válság enyhítését célzó intézkedésekről folyó miniszterelnöki egyeztetésen ő maga is részt vesz, ám hozzátette, hogy az általa irányított minisztérium nincs az egyeztetésben kiemelt tárcák között.

Gráf József egy esetleges adócsökkentésről szólva azon a véleményen volt, hogy a mezőgazdaságban a munkáltatói terhek mérséklése, főként az alkalmi munkákkal összefüggő adminisztráció csökkentése hozhatna kézzelfogható eredményt. Ugyanakkor az esetleges áfa-emelésnek differenciáltan kellene megtörténnie, vagyis az alapvető élelmiszerek – kenyér, tej, tőkehús – és az energia általános forgalmi adóját alacsonyabb szinten kellene megállapítani, mint a többi áruét – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook