Hírek

A magyar pálinka évei jönnek

Rangja lett a jó magyar pálinkának: a hat évvel ezelőtt elfogadott rendelet hatására a boltok polcain az ízesített pancsokat felváltották a tisztán gyümölcsből készült, minőségi termékek. Mára a jó éttermek és a trendi szórakozóhelyek italkínálatából sem hiányozhat a hungarikum.

Létrehozva:

|

Egy alatt 45 százalékkal nőtt a valódi pálinkák fogyasztása Magyarországon. A piac és az ital is tisztult: a törvény szerint sem aromát, sem színezéket, de még cukrot sem lehet a pálinkához tenni.

Egy hungarikum sikertörténete

Több mint hat éve, 2002 nyarán fogadtak el azt a rendeletet, amely elindította a magyar pálinka azóta is töretlen sikersztoriját. A szabályozás szerint annak hatályba lépése óta pálinka elnevezéssel csak a kizárólag Magyarországon termett és termelt gyümölcs felhasználásával készült, hazánkban cefrézett, párolt, érlelt és palackozott italt lehet illetni. Nem tartalmazhat semmilyen hozzáadott anyagot, így cukrot, ízesítőt és színezéket sem. 2004-re sikerült azt is elérnie hazánknak, hogy az egész Európai Unióban csak mi és Ausztria négy tartománya használhassa a pálinka elnevezést. Az idén novemberben ötpárti konszenzussal elfogadott pálinkatörvény pedig kimondja, hogy az italokat ízesíteni, színesíteni, édesíteni nem lehet.

Forrás: VG

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook