Hírek

Újabb termőföldekre pályázik Komárom-Esztergom megye

Vevőként jelentkezik Komárom-Esztergom megye önkormányzata a Bábolna környéki termőföldek mellett a megye más területein lévő földekre is.

Létrehozva:

|

A megye közgyűlése a Polgármesterek a Falukért Egyesület kezdeményezését elfogadva döntött csütörtöki ülésén a vételi szándékról.

Völner Pál elnök emlékeztetett arra, hogy a közgyűlés a jobboldali képviselők szavazatával felhatalmazást adott arra, hogy a helyi gazdák védelme érdekében 1,5 milliárd forintért vásároljanak vagy béreljenek földeket Bábolna környékén. Véleményük szerint ugyanis a privatizáció jelenlegi formája, a nagy táblák kialakítása nem az itt élő gazdálkodóknak, hanem a nagybirtok kialakulásának kedvez.

A korábbi voksolással ellentétben most a szocialista képviselők is részt vettek a szavazásban, és túlnyomó többségük támogatta az elképzelést. A döntés előtt Maszlavér István, Naszály polgármestere, a Polgármesterek a Falukért Egyesület elnöke elmondta, hogy települése hiába próbálkozott a határában lévő termőföldek megszerzésével, ezért kérték a megye segítségét.

Völner Pál elmondta,hogy  Bábolna környékén egy 900 és egy 800 hektáros földre adtak be pályázatot, és információi szerint hamarosan számukra kedvező döntés születik az egyik területről. Valószínű, hogy a másik termőföld a Bábolnai Ménesbirtok kezelésébe kerül, ami szintén megfelel a megye elképzeléseinek – tette hozzá.

A Polgármesterek a Falukért Egyesület 26 független polgármester szövetsége, a szervezetet Baj és Naszály polgármestere képviseli Komárom-Esztergom megye fideszes többségű közgyűlésében.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook