Hírek

Újborfelismerő verseny, valamint adventi bor és sajt ökumenikus szentelése a Vajdahunyadvárban

"Nagyobb társaságban, húsz, harminc ember mindig igyon újbort" – ez a Hamvas Béla-gondolat az egyik szlogenje a hétvégén a Vajdahunyadvárban rendezendő kétnapos újbor- és sajtfesztiválnak

Létrehozva:

|

Az ötödik magyarországi Újbor- és sajtfesztivál másik jelszava: "megőrizni a hagyományokat, alkalmazkodni a jelenhez, befolyásolni a jövőt". Ehhez kapcsolódik a Bor és az informatika című program a 40 éves Neumann János Számítógép-tudományi társasággal együttműködésben.

Először rendeznek újborfelismerő bajnokságot, amelybe minden 18 éven felüli  beszállhat.

A bor és a sajt, a bor és a kultúra, a bor és a gasztronómia mindig társak voltak, ősidők óta együtt éltek. Költőink is számos versben énekelték meg e folyton változó kapcsolatot. E két ősi élelmiszerfajtából a mai legjobbak szerepelnek majd a kiállításon és vásáron.

Az idei fesztivál főszereplője a Duna- és a Pannon-borrégió, amelynek újborai különösen nagy számban érkeznek majd –  ünnepélyes keretek között-  a Vajdahunyadvárba november 29-én.

A Magyarországi Borrendek Országos Találkozójának is helyet ad a fesztivál, és lesz Borturizmus Börze is.

A rendezvényen – amelynek fővédnöke Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter – advent alkalmából újbor és sajt ökumenikus szentelésére is sor kerül.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook