Hírek

Még marad a derűlátás a BASF Hungáriánál

Miközben aggasztó híreket közölt a német BASF, a világ egyik legnagyobb vegyipari cégének hazai leányvállalatánál optimistán nyilatkoznak.

Létrehozva:

|

A BASF Hungária Kft.-t egyelőre nem érinti a termelés visszafogását célzó központi intézkedés, így a magyar társaság változatlan feltételek között folytatja a munkát – tájékoztatták a Világgazdaságot a társaságnál.

Hozzátették: nem számítanak a régiós megrendelések drasztikus csökkenésére, sőt, egyre határozottabbá válik a pozitív prognózisuk. Reményeik szerint a társaság az idén sem tér le a növekedési pályáról, árbevételük és forgalmuk bővülése várhatóan két számjegyű lesz.

Az előrejelzések hátterében az áll, hogy a csaknem 140 főt foglalkoztató céget az anyavállalatot sújtó negatív hatások csak közvetve érintik. A főként vegyipari alapanyagokat előállító, solymári székhelyű társaságnál azt mondják: a recesszió legfeljebb a növekedés ütemének lassulásában lesz tetten érthető.

A német BASF az autóipari kereslet erőteljes visszaesésére hivatkozva világszerte 80 gyártótelepén a termelést időlegesen leállítja, 100 helyen pedig csökkenti a gyártást. A termelés viszszafogása mintegy 20 ezer alkalmazottat érint, náluk csökkenteni kell a munkaórák számát. A BASF a költségcsökkentéstől programtól egymilliárd eurós megtakarítást remél a következő években.

Forrás: VG

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook