Hírek

Nem kelendő az alma

Az  almatermesztők egy részének eddig még nem sikerült értékesítenie a készleteit.

Létrehozva:

|

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési-, valamint a Pénzügyminisztérium meghosszabbította az iparialma-termelők támogatási kérelmének benyújtási határidejét – jelentette be Demendi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Agrárkamara elnöke.

A termelők a korábbi november 10-ei határidővel szemben november 30-ig nyújthatják be támogatási igényüket – mondta a kamarai elnök.

Hozzátette: az ipari almatermelők, akik legalább hektáronként 100 mázsa gyümölcsöt adtak, vagy adnak le a feldolgozó üzemeknek, iléetve termékértékesítő szövetkezetnek, hektáronként 70 ezer forint összegű támogatásra számíthatnak, amit a jövő év február 28-áig fizetnek ki a részükre.

Demendi László elmondta: kamarai elnökként maga kezdeményezte a határidő meghosszabbítását Gráf József földművelésügyi és Veres János pénzügyminiszternél, akik elfogadták javaslatát.

Megjegyezte: azok az almatermelők, akik az eredeti határidőig, november 10-ig benyújtották a támogatási kérelmüket, december 15-éig megkapják a hektáronkénti 70 ezer forintos összeget. Hozzáfűzte azonban, hogy amennyiben 100 mázsánál kevesebb volt az általuk leadott hektáronkénti termés, arányosan csökken a támogatás összege.

A szabolcsi agrárkamara tisztújító küldöttgyűlésén – amelyen részt vett Máhr András, az FVM szakállamtitkára is – ismét Demendi Lászlót választották meg a szervezet elnökének, aki egyébként agrármérnöki diplomával rendelkezik. Megbízatása újabb négy esztendőre szól.

A kamarai vezető, szocialista országgyűlési képviselő azért kezdeményezte a határidő-módosítást, mert sok termelő nem tudta november 10-ig értékesíteni az ipari almát.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook