Hírek

A Gazdasági csúcson képviselni kell az érdekeket

Mintegy húszezer tagunk, a mezőgazdaságban érdekelt vállalkozások és az agráriumban dolgozók érdekeit képviselve kívánunk részt vállalni a világgazdasági válság magyarországi hatásainak kezeléséből.

Létrehozva:

|

Mindezt Dr Balogh István, az  Agrár Munkaadói Szövetség elnöke nyilatkozta.Az Agrár Munkaadói Szövetség fennállása óta mindig nyitottan és felelősséggel állt az ágazati, társadalmi és politikai partnerekkel folytatott párbeszédhez.

Ez a nyitottság és felelősség késztetett minket arra, hogy képviseltessük magunkat a Nemzeti csúcson. És ugyanebből a megfontolásból kívánunk részt venni a gazdasági csúcson is.

Mintegy húszezer tagunk, a mezőgazdaságban érdekelt vállalkozások és az agráriumban dolgozók érdekeit képviselve kívánunk részt vállalni a világgazdasági válság magyarországi hatásainak kezeléséből.

Meggyőződésünk, hogy az előttünk álló kihívásokat csak együttes erővel, közös cselekvéssel tudjuk leküzdeni, ezért különösen fontos az érdekvédelmi szervezetek, a meghatározó gazdasági szereplők, a politikai pártok és a kormány konzultációja, ahol a résztvevők megoszthatják egymással javaslataikat.

A magyar vidékben, az ott élő emberek tenni akarásában hatalmas lehetőségek vannak. Miközben a makroszféra szabályozásával vagyunk elfoglalva, nem feledkezhetünk meg arról, hogy sürgős lépésekre van szükség a mikroszféra tartalékainak kiaknázására is. A gazdasági csúcs esélyt teremt arra, hogy felhívjuk a figyelmet a térségek, a régiók és a kistérségek szintjén is létező, de még kiaknázatlan lehetőségekre. Folytatnunk kell a beruházásokat, gyorsítanunk a fejlesztéseket, hogy a magyar vidékben rejlő lehetőségeket maradéktalanul kihasználhassuk, és az ország, valamint az mezőgazdaságból élők gyarapodásának szolgálatába állíthassuk.

Hiszem, hogy a társadalmi párbeszédnek, az emberek közötti együttműködésnek óriási szerepe van ebben a munkában.

Az érdekképviseleti szervezetek és a politikai pártok feladata végső soron ugyanaz: az emberek érdekeinek érvényesítése, védelme. Erről kell szólnia a gazdasági csúcsnak is, és ehhez mért felelősséggel kell azon képviseltetnie magát valamennyi meghatározó szervezetnek és politikai pártnak.

Ezért arra kérek minden szakmai szervezetet és parlamenti pártot, hogy vállalják a felelősséget, használják ki az alkalmat! Osszuk meg egymással a válság kezelését szolgáló javaslatainkat, egyeztessük elképzeléseinket, mert csakis így alkothatunk az ország biztonságát szavatolni képes, átfogó, felelős programot.

Az Agár Munkaadói Szövetség ebben a szellemben vesz részt a találkozón.

Üdvözlettel:

dr. Balogh István
elnök
Agrár Munkaadói Szövetség

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook