Hírek

Augusztus 27-30.: XVII. Farmer Expo Debrecenben

A bizalom, az innováció és a hatékonyság jegyében rendezik meg az idén Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari vásárát, a Farmer Expo-t – jelentette be Vaszkó László, a szervező V-Trade Kiállítások Kft. ügyvezető igazgatója pénteken sajtótájékoztatón Debrecenben.

Létrehozva:

|

Tájékoztatása szerint augusztus 27-e és 30-a között több ezer szakembert és látogatót várnak a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma (DEAMTC) területén csaknem 18 ezer négyzetméteren megrendezésre kerülő expóra.

A vásár keretében rendezik meg harmadik alkalommal a Hortico – Zöldség-Gyümölcs Kertészeti szakkiállítást, s bemutatják a gyümölcs- és zöldségtermesztésben alkalmazható legkorszerűbb öntözési és tápanyag-ellátási módszereket is.

Vaszkó László utalt arra, hogy 2013-ig mintegy 2.000 milliárd forint fejlesztési pénzt használhatnak fel a magyar mezőgazdaság szereplői.

Így nem véletlen, hogy elsősorban az agrárágazat beszállítói bizakodva tekintenek az előttünk lévő évekre és keresik az új piaci lehetőségeket – fűzte hozzá.

Az expo keretében első alkalommal rendezik meg Magyarországon a nemzeti agrár kutatás-fejlesztési és innovációs kerek asztalt, amelyen több, mint száz szakember részvételével a jövő kutatás-fejlesztésének szerkezetét kívánják kialakítani, meghatározni – közölte a vásárigazgató.

Beszámolt arról is, hogy a hagyományoknak megfelelően lesznek sertés, juh, szarvasmarha, ló tenyészszemlék, baromfi-show és augusztus 30-án, az expo zárónapján juh főzőverseny is.

Mihók Sándor professzor, a DEAMTC állattenyésztési tanszékének vezetője a társadalmi elfogadottság növelését várja a tenyészszemléktől.

Magyarországon minőségi tenyészállomány van, s e bemutatók is bizonyítják majd ezt – hangsúlyozta.

Hozzátette: az élelmiszer soha nem volt olyan stratégiai kérdés mint most.

Soha nem volt olyan élelmiszer válság, mint ami az elkövetkező tíz évben fenyegeti a világot, s ezt a politikusoknak is tudomásul kell venni az ágazat jövőjével kapcsolatos stratégia kialakításakor – jegyezte meg a professzor.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook