Hírek

Feljavított globális búzatermés-kilátás

Az eddigi 655,0 millió tonnáról 657,6 millió tonnára javította fel az idei globális búzatermésre vonatkozó várakozását az F.O. Licht német nyersanyagpiaci elemző intézet.

Létrehozva:

|

A Licht szerint idén a korábban becsültnél jóval több búza terem az Európai Unióban, Oroszországban az Egyesült Államokban és Kanadában, ami ellensúlyozza a vártnál gyengébb terméskilátást Ukrajnában, Argentínában, Szíriában és Iránban.

Az elemző intézet 141,5 millió tonnára növelte az EU idei várható búzatermését a júniusban várt 137,8 millió tonnáról. Ezt elsősorban azt tette lehetővé, hogy Németországban, Olaszországban Romániában és Bulgáriában kedvezően alakult az időjárás a betakarítás előtt és alatt.

A Nyugat-Ukrajnát sújtó áradások miatt az ország búzatermése várhatóan 21,2 millió tonna lesz a korábban jósolt 21,6 millió tonna helyett.

Az elmúlt hetek kedvező időjárása járult hozzá ahhoz, hogy Oroszország idei búzatermése várhatóan eléri az 52,1 millió tonnát, míg korábban a német intézet 51,6 millió tonnát várt.

A Licht az idei várható amerikai termést 66,1 millió tonnáról 66,7 millióra módosította, a kanadait 25,1 millió tonnára változtatta az eddig várt 24,4 millió tonnáról.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook