Hírek

28. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum, Debrecen

Növényvédelem és élelmiszerbiztonság, a globális klímaváltozás ökológiai hatásai és a károsítók földrajzi elterjedésének összefüggései egyebek mellett ezekről a témákról lesz sz a 28. Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Növényvédelmi Intézete mintegy 120 résztvevőt: oktatókat, kutatókat, gyakorló növényorvosokat és növényorvos hallgatókat vár hagyományos, éves rendezvényére.

A konferencia céljai:

Ismerkedés a legszélesebb értelemben vett növényvédelem, élelmiszerbiztonság, globális klímaváltozás és azok ökológiai hatásainak, a károsítók földrajzi elterjedésének, az Integrált növényvédelem (IPM) és a különböző ökológiai-biogazdálkodást folytatók korszerű növényvédelmi lehetőségeivel. Jeles hazai és külföldi kutatók, oktatók, növényvédő cégek, egyetemi hallgatók kutatási eredményeinek bemutatása. A legfrissebb kutatási eredmények gyakorlati hasznosításának előmozdítása és a legszélesebb körben való népszerűsítése.

Fotó: Debreceni Egyetem

A konferencia területei:

  • Szántóföldi, kertészeti és erdészeti növények károsítóinak (növénykórtan, entomológia, gyombiológia) kutatási eredményei
  • A globális kereskedelem növényegészségügyi és élelmiszerbiztonsági kockázatainak megnövekedése (invázív fajok terjedése)
  • A politikai, gazdaságpolitikai folyamatok hatásai az emberiség élelmiszer-ellátására
  • A károsítók elleni védekezés lehetőségeinek átalakulása (peszticid-felhasználás csökkentése, IPM, alternatív védelmi stratégiák kialakítása)
  • A modern, precíziós technikák alkalmazási lehetőségei és korlátai (nanotechnológia, dróntechnológia)
  • Az önellátó, helyi élelmiszer-termelés vs. globális élelmiszer-forgalmazás, az ökológiai lábnyom-csökkentés feladatai és lehetőségei

A konferencia programja:

  • október 24. Online Kutatói Fórum angol (kizárólag)
  • október 25. Plenáris ülés, szekcióülések (angol és magyar nyelven), este vacsorával egybekötött szakembertalálkozó
  • október26. Szakmai kirándulás

 A tájékoztatók és a részletes program a konferencia honlapján elérhető.

Az Online Kutatói Fórumhoz a kapcsolódási lehetőség (12.45-től): 

Agrotrend.hu / Debreceni Egyetem

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés