Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

28. alkalommal nyílt meg az Erdők Hete rendezvénysorozat

Az erdő minden magyar ember személyes értéke – jelentette ki Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a 28. Erdők Hete rendezvénysorozat alkalmából, amely hagyományosan az év negyvenedik hetén, országszerte több mint 100 programhelyszínen várja az érdeklődőket, akik testközelből ismerkedhetnek meg a hazai erdők értékeivel.

Zambó Péter elmondta, hogy az Erdők Hete koncepciója az alapítás óta változatlan: célja a társadalom, és főképp a fiatalok érdeklődésének felkeltése általában az erdők, azon belül az erdők ökológiai, társadalmi és gazdasági funkciói iránt.

forrás: pixabay.com

Az erdők társadalmi zöldvagyonban betöltött szerepe minden korábbinál fontosabb, hangsúlyozta az államtitkár, aki rámutatott, hogy az időjárási szélsőségek megelőzésében és hatásainak csökkentésében vagy a legfontosabb szénelnyelő infrastruktúraként az erdőkre, mint megoldásra kell gondolnunk a klímaváltozás elleni fellépés során.

Az erdők társadalmi fontosságának bemutatását szolgálják az elmúlt időszakban kormányzati támogatással megvalósuló kezdeményezések, mint az Iskolában az Erdő Program, amelyben összesen 30 ezer általános iskolás gyermek vesz részt erdőpedagógiai foglalkozásokon. Kiemelendő továbbá az Erdei Iránytű Program, amely a hátrányos helyzetű térségekből érkező 120 csoport számára teszi lehetővé az erdei iskolákba történő eljutást.

Az Erdők Hete megvalósításában aktív szerepet vállalnak az állami erdészeti társaságok és az azt kezdeményező Országos Erdészeti Egyesület. Az érdeklődők országszerte különböző terepi programokon vehetnek részt, így például vezetett túrákon és kirándulásokon kaphatnak betekintést az erdők szolgáltatásaiba. Szerveznek olyan erdőpedagógiai foglalkozásokat is, ahol az erdész szakemberek részvételével a résztvevők megismerkedhetnek azzal a fenntartható gazdálkodási modellel, amit a magyar erdőgazdálkodásban hagyományosan alkalmaznak. A programok a https://erdokhete.hu oldalon böngészhetők. A 28. Erdők Hete során ünnepelték a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészeti Erdei Iskolájának 25 éves fennállását, melynek keretében szakmai konferencián foglalkoztak a fenntarthatóságra nevelés aktuális kérdéseivel.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés