Hírek

Karsai József: a dinnyetermelők folytatják tiltakozó akciójukat

A kedd hajnali dinnyeborítási akció folytatására készülnek a gazdák, s mindaddig folytatják, amíg el nem érik, hogy az Auchan – a Spar és a Tesco áruházaihoz hasonlóan – legalább 79 forintért kínálja terméküket – mondta el az MTI megkeresésére Karsai József (MSZP) országgyűlési képviselő, az akció szervezője.

Létrehozva:

|

A képviselő elmondta: a 79 Ft értékesítési ár 40 Ft felvásárlási árat jelentene. A gazdák kevésnek tartják azt, hogy az Auchan keddtől 49-ről 65 forintra emelte a dinnye értékesítési árát. A Békés megyei gazdákhoz csatlakozni fognak a szabolcsi és jászsági dinnyetermelők is – mondta Karsai József, s addig tiltakoznak, "amíg dinnye lesz a földön".

A képviselő hétfőn úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a termelőknek 60 forint körüli átvételi árat kellene kapniuk ahhoz, hogy az önköltségük megtérüljön, és legalább 10 százalékos hasznuk is legyen.

Karsai József szervezésével először szombaton tiltakoztak dinnyeborítással a Békés megyei termelők az Auchan áruházlánc budapesti, az M5-ös autópályánál lévő üzlete előtt. A Békés megyei szocialista politikus akkor arról beszélt: azt szeretnék elérni akciójukkal, hogy az Auchan legkevesebb 89 forintért árusítsa a görögdinnye kilóját.

Forrás: MTI

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook