Hírek

Spanyol fuvarozók sztrájkja veszélyeztetheti az ország megfelelő élelmiszerellátását

A spanyol fuvarozók egyharmadát tömörítő Spanyol Fuvarozók Szövetségeinek Országos Szövetsége (FENADISMER) 2008. június 9-én 00.00 órától meghatározatlan idejű sztrájkot kezdett országszerte. A fuvarozók a gázolaj árak növekedése – csak az idén + 20,1% – miatt kormányzati intézkedéseket sürgetnek.

Létrehozva:

|

Adott esetben az egész országot megbénítható akció során a fuvarozók a friss élelmiszerek és az üzemanyagok disztribúcióját is készek megakadályozni.

 

A lakosság megpróbál a lehetőségekhez képest felkészülni a sztrájkra, péntek óta hosszú sorok kígyóznak a benzinkutaknál. A hétvégén a nagy élelmiszerláncok egységeiben is jelentős forgalomnövekedést tapasztaltak, a nagyobb láncok képviselői elismerték, hogy egyes termékekből külön készleteket halmoztak fel a felmerülő problémák kiküszöbölésére.

 

A Fejlesztési Minisztérium illetékese szerint a spanyol kormány a hét közepére dolgoz ki intézkedéscsomagot.

 

 

 

A magas gázolajárak kapcsán a spanyol halászok szintén sztrájkolnak – ez többek között az andalúz és a katalán kikötőket is érinti. A sztrájk elhúzódása esetén a friss haláru napokon belül eltűnhet a piacok és az élelmiszerláncok és -boltok polcairól.

Forrás: FVM – Szentmáry Tamás

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook