Hírek

Integrált küzdelem az egészségesebb és biztonságosabb élelmiszerekért

Az elmúlt évek élelmiszer-ipari botrányai jelentősen növelték a fogyasztók biztonságos és egészséges élelmiszerek iránti igényét, ami új kihívások elé állította az egész ágazatot.

Létrehozva:

|

A Master Good Kft. évek óta folyamatosan küzd azért, hogy ezeknek a kihívásoknak megfeleljen. Cégünk – amely Magyarország egyetlen teljes körű baromfiintegrációja – kihasználva azt az előnyét, hogy a termékpálya minden eleme saját tulajdonában van, egy egész integrációt átölelő programot állított fel. A program célja a nevelés során a állatjóléttel szembeni legmagasabb fokú elvárások teljesítése. Az integrációba bekerülő alapanyagok (búza, kukorica, szója) eredetének vizsgálata mellett az egyik legnagyobb kihívást manapság a szalmonellabaktérium elleni küzdelem jelenti.

Az állatjólétről napjainkban egyre többet lehet hallani. Az elmúlt évtizedekben az iparszerű tartás vált uralkodóvá, keveset foglalkoztak az állatok életkörülményeivel. Ennek nemcsak a humánum szempontjából van jelentősége, hiszen egy rossz körülmények között tartott állat húsának minősége és élvezeti értéke is rosszabb. Ahogy a kínai mondás is tartja: "az vagy, amit eszel". Cégünk hatalmas beruházásokat követően nagyon szigorú ellenőrzési rendszert állított fel az ipari körülmények között nevelt állatok életfeltételeinek javítása érdekében.

Külön büszkeség számunkra, hogy a cégünk által évekkel ezelőtt elindított tanyasi csirkeprogramból kikerülő termékek mára széles körben ismertek és magasabb áruk ellenére is folyamatosan bővül a fogyasztótáboruk. A vásárlók felismerték, hogy a szabadban, "boldogan" felnőtt csirkék íze és élvezeti értéke is sokkal jobb az ipari körülmények között felnevelt társaiknál.

A Master Good Kft. nagyon sok energiát fordít arra, hogy a fogyasztók a lehető legbiztonságosabb alapanyagokkal táplált baromfit vásárolhassanak. Folyamatos laborvizsgálatok, mintavételezések és a takarmány-alapanyagok származásának pontos földrajzi meghatározásával biztosítjuk, hogy termelési rendszerünkbe ne kerülhessen genetikailag módosított (GMO) szója. Cégünk felelősséget érez környezetünkkel szemben is, és számunkra az esőerdők megmentése nem pusztán divatos frázis. A szójatermő területek pontos földrajzi meghatározásával kizárólag nem Amazonas menti – vagyis nem az esőerdőktől elvett – területekről származó szóját használunk.

A szalmonellakérdés napjaink legsürgetőbb problémája. A szalmonella visszaszorítása csak integrált rendszerben lehet sikeres, mert egy szalmonellamentes csirkéhez szalmonellamentes szülőpár, tojás, keltetőüzem, takarmánygyár és broileristálló szükséges. Kollégáink naponta több száz, – a termékpálya különböző pontjairól származó – mintán végeznek laboratóriumi vizsgálatot annak érdekében, hogy vevőinknek folyamatosan garantálni tudjuk a magas minőséget.

Fogyasztóink kényelmét szem előtt tartva az idén újraterveztük és megújítottuk csomagolásainkat. Ezt a célt szolgálja új cseppmentes csomagolásunk is.

A 2008 júliusáig bevezetendő új, egységes termékcsomagoláson fel szeretnénk tüntetni termékeink állatjóléti vonatkozású, illetve az élelmiszer-ipari biztonságot érintő előnyeit és értékeit.

Forrás: Napi Gazdaság

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook