Hírek

Magyar EP-képviselő szerint az EU-nak abba kell hagynia a WTO-tárgyalásokat

Miután az Amerikai Egyesült Államok nyilvánvalóvá tette, hogy nem hajlandó az agrártámogatások csökkentésére, az agrárkereskedelem további liberalizálása csakis az európai mezőgazdasági támogatási rendszer egyoldalú leépítésével érhető el – szögezte le Glattfelder Béla (Fidesz) európai parlamenti képviselő szerdán Brüsszelben kiadott közleményében.

Létrehozva:

|

A magyar néppárti EP-delegációnak eddig is az volt az álláspontja, hogy az Európai Unió nem áldozhatja fel az európai mezőgazdaság érdekeit annak érdekében, hogy a WTO-tárgyalásokon megállapodás szülessen. Ilyen feltételek mellett Glattfelder szerint nyilvánvalóan nincs értelme, hogy az unió folytassa a tárgyalásokat – áll a közleményben.

"Az amerikai törvényhozás dönthetett úgy, hogy nem kér a reformokból, és változatlanul hagyja agrárpolitikáját. Az EU-nak is egyszerűen csak ugyanezt kellene tennie. Így megőrizhető az európai mezőgazdaság versenyképessége és az élelmiszerbiztonság. A jelenlegi magas élelmiszerárak és nagy áringadozások mellett az európai fogyasztók érdeke is, hogy az EU élelmiszerből önellátó tudjon maradni, és ne legyen kiszolgáltatva az importnak" – húzta alá Glattfelder Béla.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook