Hírek

Kisgazda régiós egyesülés jött létre Békéscsabán

A Kisgazda Polgári Egyesület és a Kisgazda Polgári Szövetség párt három megyei szervezete vezetőinek részvételével régiós egyesülés jött létre szombaton Békéscsabán.

Létrehozva:

|

A Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megye kisgazdáit magában foglaló dél-alföldi régió egyesülés célja a mezőgazdaságból élő, vidéki emberek érdekeinek érvényesítése és az egységes fellépés a közös álláspontok képviseletéért – közölte az értekezletet megelőzően Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület és a Kisgazda Polgári Szövetség elnöke. 

"Kijelenthetjük, hogy a kisgazda erők Magyarországon léteznek, működnek" – mondta.

Mint rámutatott, az elkövetkezendő időben három választásra kell felkészülniük: az ősszel várható népszavazásra, mely kizárhatja az egészségügy privatizációját, az európai parlamenti képviselő-választásra és az előrehozott országgyűlési képviselő-választásra, melyre véleményük szerint legkésőbb 2009 tavaszán sor kerülhet.

Turi-Kovács Béla hozzátette: a meglévő kisgazda erőknek a Fideszen belül önálló egységként kell politizálniuk arra törekedve, hogy a Fidesz programja kiegészüljön a vidék érdekeit szolgáló pontokkal.

A szombati dél-alföldi régiós értekezleten jelen lévők több feladatot is meghatároztak, így a nagybirtokrendszer létrejöttének megakadályozását, a kistermelők támogatását a magyar piacon, illetve, – a dán példához hasonlóan – a magyar gazdák tulajdonhoz juttatását a feldolgozóiparban.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook