Hírek

Észak-Korea a gabonatermelés növelésére buzdít az éhínség leküzdése érdekében

Észak-Korea szombaton arra buzdította éhező lakosságát, hogy erőfeszítéseit megduplázva növelje a gabonatermelést, mert ez a legsürgetőbb feladat az élelmiszerhiány leküzdése érdekében.

Létrehozva:

|

A felhívás a Rodong Szinmun című központi napilapban jelent meg szombaton, miközben segélyszervezetek arra figyelmeztettek, hogy a tavalyi árvizek miatt az ország súlyos élelmiszerhiány elé néz.

A KCNA állami hírügynökség által ismertetett felhívás a gabonatermelés drasztikus növelését sürgette az élelmiszerválság enyhítése érdekében. A jelentésben az is szerepelt, hogy Kim Dzsong Il pártvezető "mezőgazdasági forradalomra" szólított fel .

Észak-Korea 1990 óta külföldi segélyszervezetek támogatására szorul, hogy élelmezni tudja 23 milliós lakosságát. Az élelmiszerhelyzet a tavalyi árvizek következtében idén rosszabbodott. Phenjan ugyanis elutasította a korábbi nagy támogató, Dél-Korea segítségét, mert az új szöuli kormány keményítette politikáját Észak-Koreával szemben.

Egy szöuli székhelyű segélyszervezet pénteken azt közölte, hogy Észak-Korea vidéki területen emberek halnak éhen, és csupán idő kérdése, hogy az éhhalál tömeges méreteket öltsön.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook