Hírek

Szervezett földfelvásárlás a Koppány-völgyében

Szervezett földfelvásárlási hullám indult a térség több polgármesterének állítása szerint a Koppány-völgyében; a felvásárlók olykor ajándék színes tévével teszik még ellenállhatatlanabbá az üzleti ajánlatukat – írta hétfőn a Somogyi Hírlap.

Létrehozva:

|

A jobbára idős, rászoruló, tudatlan tulajdonosok aranykoronánként 30-35 ezer forintért adnak túl azokon a területeken, amelyek – a megkérdezett polgármesterek szerint – néhány év múlva ennek akár húszszorosát is érhetik. 

Lakos János, Tengőd polgármestere szerint a térségben már eddig eladott mintegy 600 hektárnyi föld ismeretlen kézben összpontosul. Schmuck Ferenc, Kánya polgármestere a kistérségi társulás ülésén is felvetette már a földfelvásárlás problémáját.

Pásztohy András miniszteri biztos, agrárszakértő a lap megkeresésére jelezte: ötpárti egyeztetéseket terveznek a földbirtok-politikai kérdésekről.

A Magyar Földbirtokosok Országos Szövetsége szerint a hatmillió hektáros hazai mezőgazdasági területnek már legalább 10 százalékát nyugati gazdák birtokolják – olvasható a megyei napilapban.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook