Hírek

Szent György-hegyi Napok a Balaton-felvidéken

Szent György-hegyi napok kezdődnek kedden a Balaton-felvidék három községében – Hegymagas, Kisapáti és Raposka falvakban -, de egy-egy programba bekapcsolódik a közeli város, Tapolca is.

Létrehozva:

|

A vasárnap záruló programsorozat a Szent György-hegyen borversennyel indul kedden, szerdán az ínyencek randevúját (ételkülönlegességek bemutatóját) rendezik meg a tapolcai Hotel Gabriellában – tájékoztatta hétfőn az MTI-t Illés László, Hegymagas polgármestere. Csütörtökön, György-napkor szőlész-borász szakmai konferenciát rendeznek a tapolcai városi művelődési házban, s ekkor hirdetik ki a keddi borverseny eredményét is. Bemutatják az aranyérmes borokat és azokból borkóstolást is tartanak – közölte Illés László.

 

Pénteken borfelismerő versenyt rendeznek a hegyen, a Szent György Panzióban, szombaton pedig gazdatalálkozó lesz Hegymagason, illetve a bor kedvelőit három borúton kalauzolják végig. Vasárnap délelőtt Hegymagason felvonulnak a borrendek, huszárok és táncosok a kultúrháztól a Lengyel-kápolnáig, ahol szabadtéri szentmisét és kenyéráldást tartanak, majd egésznapos kulturális műsor következik.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook