Hírek

Közzétették az agrárforgóeszközhitel részleteit

Az agrártárca és a Magyar Fejlesztési Bank honlapján is közzétették az év elején már beharangozott Új Magyarország Agrár Forgóeszköz Hitelprogram részleteit, illetve a közvetítésében részt vevő pénzintézetek listáját.

Létrehozva:

|

A mintegy 200 milliárd forintos keretű forgóeszközhitelt az őstermelők mellett a Magyarországon gazdálkodó egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, szövetkezetek és európai részvénytársaságok is igénybe vehetik. Célja a mezőgazdasági termelés, elsősorban az állattenyésztés versenyképességének javításához, a jó minőségű termékek előállításához forrás biztosítása a mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával foglalkozó vállalkozások részére. A hitel igényléséhez saját erő nem szükséges, az igényelhető összeg 1-200 millió forint között mozog.

 

A kedvezményes kölcsön kamata 3 havi EURIBOR + legfeljebb 4,5 százalék évente, de nem kevesebb, mint a mindenkori referenciaráta + 0,5 százalék, és csak egyszeri folyósítási díjat kell fizetnie az igénylőnek. Futamideje a szerződéskötéstől számítva legfeljebb öt, rendelkezésre tartási ideje egy, míg türelmi ideje két év.

Forrás: Napi Gazdaság

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook