Hírek

Virág- és kertészeti kiállítás és vásár Szegeden

Húsevő növények, bonszájok és lótuszvirágok is láthatók a szombaton nyíló szegedi kétnapos virág- és kertészeti kiállítás és vásáron.

Létrehozva:

|

A program kommunikációs vezetője, Varga Szilvia az MTI-nek pénteken elmondta: a hatodik alkalommal megrendezett vásáron nyolcvan kiállító mutatkozik be 2000 négyzetméter fedett csarnokban és több mint ezer négyzetméter szabadtéri területen. Vannak köztük vágott-, cserepes- és szárazvirág-kereskedők, lesz virágkötészeti, valamint gyógy- és fűszernövény-bemutató, emellett szaporítóanyagokat, műtrágyát és növényvédőszereket is találnak az érdeklődők.

A Flora 2008-on ezen túl díszállat- és akvarisztikai kereskedők, csomagolástechnikai szolgáltatók, technikai berendezés- és gépgyártók, dísztárgykészítők, táj- és kertépítészek is bemutatkoznak.

A két nap során könnyed, színpadi programok is lesznek, így fellép például a Bánát Táncegyüttes, és szombaton este az Irigy Hónaljmirigy.

A szervezők idén is tartják magukat a kiállítás tavaly megalapozott társadalomtudatos hagyományaihoz. Míg 2007-ben hódmezővásárhelyi és szegedi óvodások és kisiskolások vehettek részt ingyenesen a környezettudatos gondolkodásra nevelő játszóházi programokon, idén a megyében élő fogyatékosoknak alakítanak ki egy speciális ökológiai szórakoztató programelemet, amelynek Mindkét nap egy igazi holland virágkötőmester készít díszcsokrokat és virágkölteményeket, amelyeket tombolán sorsolnak majd ki. Johann Licher ezért egy kamionnyi rózsát hoz magával a Tisza-parti városba.

Tavaly a rendezvény már csaknem 11 ezer látogatót vonzott, és a szervezők idén is hasonló sikerre számítanak.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook