Hírek

Pálinkatúra, horgászverseny, borfesztivál

Rétesparádé, halak minden mennyiségben, vadásznap, kulturális műsorok gyerekeknek és felnőtteknek, borkóstoló, pálinkatúra –  mindez csupán ízelítő a május első négy napján tartandó, több helyszínen zajló Velencei-tavi Hal-, Vad és Pálinka és Borfesztiválnak – tájékoztatta az MTI-t Gárdony polgármestere, Tóth István.

Létrehozva:

|

Május elsején, csütörtökön egész napos művészeti kiállítás nyílik az Országos Velencei-tavi Festőverseny műalkotásaiból. Megtekinthető Gárdonyi Géza szülőházában a Gárdony Anno című kiállítás is.

Megnyílik a kirakodóvásár, a vidámpark, sportversenyek kezdődnek az agárdi Napsugár strandon. A Nagyszínpadon egész nap szól majd a zene. A pénteki napot utcabál zárja.

A Velencei-tó a horgászok tava – ez a fesztivál második napjának jelszava. Lesz horgászcikk vásár, kaphatók hal témájú transzparensek és poszterek, akváriumban megtekinthetők a Velencei-tó halai, horgászati bemutatókat rendeznek és persze meg lehet kóstolni a halat lében, sütve, roston és mindenféle más módon, utána pedig jóféle agárdi rétes dukál.

Ehhez kapcsolódik a kistérségi halászléfőző verseny is, valamint a 3-14 éves gyerekek horgász oktatása, amelyhez felszerelést és csalit is biztosítanak.

Szombaton a vadászok és a vadak lesznek a főszereplők.

A fesztivál mindegyik napján ingyenes busz körjárat közlekedik az Agárdi Pálinkafőzde és a Simon Pincészet között. Vasárnap kirándulást szerveznek a pákozdi ingókövekhez és egésznapos programokat szerveznek Agárdpusztán a Gárdonyi-háznál.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook