Hírek

Dinamikusan fejlődik a Roszszelhozbank

A továbbra is lendületesen fejlődő moszkvai Roszszelhozbank további finanszírozási terjeszkedést irányoz elő. A legutóbbi elképzelések szerint a bank idén mintegy 50 milliárd Rbl-t (kb. 350 milliárd Ft) tervez a tavaszi mezőgazdasági szezonális munkálatok hitelezésére elkölteni. Ez év során eddig mintegy 35 ezer hitelszerződést kötöttek a mezőgazdasági vállalkozásokkal.

Létrehozva:

|

A fenti összegen belül a legnagyobb részt, mintegy 30 milliárd Rbl-t a szükséges energiahordozók beszerzésére, valamint a műtrágya-vásárlásokra fordítják. Az év során a bank hitelportfoliója várhatóan 30%-kal bővül, és éves szinten eléri a 380 milliárd Rbl-t. Ezt a nagyságrendet egyébként 2012-ig 600 milliárd Rbl-re kívánják növelni.
 
A bank dinamikus fejlődését jelzi az is, hogy a saját tőke nagysága 49 milliárd Rbl, és a mérlegfőösszeg meghaladta a 461 milliárd Rbl-t.
 
Tovább szélesedett a területi hálózat, így ma a Roszszelhozbank ország második legnagyobb fiókhálózatát birtokolja. A regionális központok száma 76, és ezen túlmenően további 1264 fiókot üzemeltetnek, az ügyfelek száma pedig meghaladja a 990 ezret.
 
A növekedés dinamikáját tekintve a pénzintézet ma a harmadik helyen áll az oroszországi bankok között. A mérlegfőösszeg vonatkozásában a legutóbbi adatok szerint a bank az ötödik, a saját tőkét tekintve pedig a hatodik helyet foglalja el az oroszországi pénzintézetek sorában.
 
A dinamikus fejlődés, a hiteltevékenység bővítése – tekintve, hogy a bank 100%-osan állami tulajdonú – egyértelműen azt jelzik, hogy a mezőgazdaság pénzügyi támogatása kiemelten prioritásos a jelenlegi oroszországi gazdaságpolitikában.

Forrás: FVM – dr. Kemény Ádám

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook