Hírek

Elsőként a Pápai Hús leányvállalatát dobták piacra

A Pápai Hús Zrt. és a tulajdonában lévő Pig-Coop Sertéstenyésztő és Hizlaló Kft. felszámolói közösen hirdettek pályázatot a Pig-Coop vagyonelemeinek értékesítésére – tudta meg lapunk.

Létrehozva:

|

A Pápán és Nyárádon található, elsősorban mezőgazdasági tevékenységre alkalmas ingatlanok, sertéstelepi gépek és berendezések irányára nettó 700 millió forint. Emellett 550 millió forintért meghirdették a nyárádi és mátyusházi telepeken lévő sertés-tenyészállományt és annak szaporulatát. Az ajánlatokat március 28-áig lehet benyújtani a Pápai Hús felszámolójához, a Vectigalis Zrt. veszprémi irodájához. (A Pig-Coop felszámolását az EC-Cont Kft. bonyolítja le.)

A Carnex-csoporthoz tartozó Pápai Hús 1992-ben hozta létre a Pig-Coopot a megfelelő árú és minőségű alapanyag-ellátása érdekében. A cég a következő években az ország egyik legnagyobb és legmagasabb színvonalon működő sertéstelepét üzemeltette Nyárádon. Ám miután 2006 végén fizetésképtelenné vált a magyar húsipar egyik meghatározó cége, a leányvállalata sem kerülhette el a sorsát. Ha gyorsan és megfelelő áron sikerül túladni a Pig-Coop vagyonelemein, a bevételt a hitelezőkkel szemben mintegy 5 milliárd forint adósságot felhalmozó anyavállalat reorganizációjának felgyorsításához lehetne felhasználni. Erre szükség is lenne, mert a Vectigalis a nyereségesen működő, a magyar és a külföldi piacokon is jól szereplő, jelenleg több mint 1300 dolgozót foglalkoztató Pápai Húst mielőbb szeretné piacra dobni. 

Forrás: Napi Gazdaság

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook