Hírek

Kisgazda nagyválasztmány: Barkóczy az elnök

Barkóczy Gellértet választotta elnökké a kisgazdapárt (FKGP) Somogy megyei nagyválasztmánya Kaposváron, a Pártok Házában. A főtitkár Szikra Péter lett.

Létrehozva:

|

A nagyválasztmányt és nagygyűlést összetoborzó Barkóczy Gellért hajdani országgyűlési képviselő valamennyi Kisgazda-érzelmű somogyit várt, de akadt, aki nem „egyesülni” akart.

– A magát megyei kisgazda-elnöknek mondó Sárdi Lajos is eljött, de hiába győzködtük, hogy senki nem választotta meg, csak hajtogatta, hogy ő az elnök – mondta Barkóczy. – Sőt, az országos elnöki tisztséget jogtalanul bitorló (ezt a tényt egyébként végre már egy friss bírósági ítélet is kimondja) Hegedűs Péter is elküldte emberét.

ő is azt láthatta, hogy az egyetlen kisgazdapárt egyetlen hivatalos nagyválasztmánya 32-4 arányban engem választott meg ismét megyei elnöknek. Március 29-én hatan megyünk az országos nagyválasztmányra Szolnokra, ahol ügyvivői testületet választunk a párt élére.

Barkóczy Gellért hisz abban, hogy 2010-ben bekerülhet az FKGP a parlamentbe. – Azt mondtam a megjelent negyven-negyvenöt somogyi kisgazdának: menjenek szerte a megyében és terjesszék, hogy újjáéledt a párt. Somogy mind a hat választókerületében képviselő-jelöltet kívánunk állítani 2010-ben. Tűrhetetlen, hogy a legnagyobb tömeget, a vidéki kisembereket senki sem képviseli. Azért álltam én is újra csatasorba, azért hagytam magam rábeszélni, mert katasztrofális az ország állapota. Újabban már a kispénzű őstermelőket is egrecéroztatják.

Nincs becsülete azoknak, akik az élethez nélkülözhetetlen zöldséget, húst, tojást megtermelik. Az állattartás egyre inkább visszaszorulóban, és nincs ma a parlamentben, aki felszólalna ez ellen. Ezért kell egy harmadik oldal, ezért kell az FKGP. Mert amikor ez a párt hatalmon volt, mindig a munkahelyteremtésért, a vidékért tett. Ha nem lépünk közbe, teljesen tönkreteszik a magyar vidéket. Hát hol vannak ilyenkor a somogyi országgyűlési képviselők, nekik ez nem tűnik föl?

A somogyi kisgazdaelnök máshogy osztaná el a pénzeket. – Munkahelyeket most is lehetne teremteni, de nem úgy, hogy a pénzek nagy részét elviszi a főváros – magyarázta. – Nem kormánynegyedre meg metró-ra van szükség. Hol vannak a csodálatos magyar föld jóízű terményei? Külföldről özönlik be a silány áru, a magyar vidék meg elsorvad. Pedig oda kéne a pénz…

Forrás: Somogy Megyei Online

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook