Hírek

Oroszországi agrotechnika az EU-ban

A legnagyobb oroszországi, agrotechnikát előállító cég, a Rosztszelmash bejelentése szerint nemrégiben újabb termékük kapta meg az EU-s követelményekre vonatkozó megfelelőségi bizonyítványt, így további exportlehetőségeik nyílnak.

Létrehozva:

|

Az eddigi vizsgálati eredmények alapján a cég ma már három mezőgazdasági géptípust szállíthat az EU piacaira, az ACROS 540 és a VECTOR 420 gabonabetakarító kombájnokat, valamint az RSM 181 rotoros kombájnt.
 
A analízist a csehországi SZZPLS nevű állami minősítő intézet végezte el, és a kiadott dokumentumok az EU-szabványoknak való teljes megfelelést igazolnak. Két aspektust vizsgáltak az ellenőrzések során, egyrészt a gépek biztonságtechnikai megfelelőségét, másrészt pedig a közúti közlekedésre való alkalmasságot. Ezek között elemezték a mágneses sugárzást, a vibrációt, a zajszintet, stb. Több vizsgálati ponton az eredmények számottevően jobbak voltak, mint ami az adott közösségi szabványokban követelményként szerepel.
 
Az eredmény rendkívül fontos a cég számára. Termelésének már ma is mintegy 25%-a irányul a külpiacokra, összesen 17 országba, de ezután reményeik szerint további exportnövekedés lesz érhető. A jelenlegi főbb exportcélok elsősorban a FÁK térsége, valamint egyes ázsiai országok, de már jelen vannak olyan iparilag fejlett országok is, mint például Kanada, vagy több közép-kelet-európai állam: Bulgária, Lengyelország, Románia.
 
A cseh piacon a Rosztszelmashnak eddig nem volt túl nagy részesedése, de figyelemmel arra, hogy a minősítő vizsgálatokat Csehországban végezték, a jövőben nagyobb sikert remélnek itt, illetve a Közösségben mindenütt, beleértve Magyarországot is. A szállítások bővítésének reális alapja elsősorban az ár, mivel az oroszországi mezőgépek még mindig olcsóbbak, mint az európai vagy a tengerentúli analóg technika.

Forrás: FVM – dr. Kemény Ádám

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook