Hírek

Eperfesztivál Tahitótfaluban

A hét végén tizedszer rendezik meg az eperfesztivált a Szentendrei-szigetnél a Kis-Duna két partján elterülő Tahitótfaluban, amelynek szigeti határában az ország egyik legnagyobb eperültetvénye terül el. Most tartanak a szüret dandárján – közölte a háromnapos kulturális eseménysorozat szervezője kedden az MTI-vel.

Létrehozva:

|

Tóth János elmondta, hogy minden eddiginél gazdagabb programmal várják a vendégeket. Az események sora pénteken a falu életét bemutató fotókiállítással veszi kezdetét, majd a Beatrice együttes ad koncertet. Szombaton lesz a látványos szüreti felvonulás, eperrel feldíszített kocsik vonulnak végig a település utcáin. Ekkor tartják meg az eperszobor-készítő és az epersütemény versenyt, de a lekvárfőzésből is kiveheti a részét, aki önkéntesen be akar kapcsolódni ebbe a tevékenységbe.

Ugyancsak ezen a napon tarják az Eper szépe versenyt, amelyre 16 és 28 év közötti hölgyek jelentkezését várják. A gyermekeket bábszínház szórakoztatja, a felnőttek strandfocin és strandröplabdán döntik el, hogy kié a kupa.

Vasárnap lovas ügyességi versennyel, sétahajózással, íjászbemutatóval és a Ghymes együttes koncertjével gazdagodik a program, este pedig utcabálon mulatozhat a falu apraja-nagyja és a vendégsereg – mondta el Tóth János.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook