Hírek

27 magyar vállalat állít ki a BioFach Szakkiállításon

Az FVM AMC Kht. idén 27 kiállító vállalat részvételével, 230 m2-es standterületen szervez összefogott magyar megjelenést az 5-ös pavilon 310-es standján.

Létrehozva:

|

Az 1990 óta, Nürnbergben megrendezésre kerülő BioFach Nemzetközi Biotermék Szakkiállítás a világ egyik vezető bio-szakvására, amelyet 2007 óta a Vivaness természetes kozmetikumok és wellness kiállítás is kiegészít. A rendezvényen 81 ország több mint 2.500 kiállítója mutatja be áruválasztékát, a mintegy 110 ország 45 ezer szakmai látogatójának. A szakmai látogatók több mint egyharmada Németországon kívülről érkezik, ezen belül is legtöbben Ausztriából, Olaszországból, Hollandiából, Svájcból, Spanyolországból, Nagy-Britanniából, Franciaországból, valamint a Közép- és Kelet európai EU tagországokból keresik fel a nürnbergi vásárközpontot.

 
A világ 105 országában több mint 700 tagszervezettel rendelkező IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements) védnöksége alatt álló BioFach szakvásár szigorú engedélyezési feltételei szavatolják a minőség magas színvonalát és a szakmai kompetenciát. A vezető szakvásár sikerét mutatja, hogy immár négy regionális BioFach is megrendezésre kerül: Japánban, az USA-ban, Kínában és Brazíliában.

A kiállítás szükségességét indokolják mindazon tények is, hogy a londoni székhelyű Organic Monitor becslése alapján a biotermékek forgalma világszerte már mintegy 35 milliárd USD-t tett ki. Az Európai Unió közel 14,5 milliárd € értékű forgalmat bonyolított le a biotermékek piacán. Európán belül – 80 millió fős felvevőpiacával – a termékcsoport forgalmának tekintetében Németország áll az élen (3,9 Mrd. €). Németországot Nagy-Britannia (2,5 Mrd. €), Franciaország (2,0 Mrd. €) és Olaszország (1,74 Mrd. €) követik.

 
A szakmai látogatók mellett a BioFach vásár az ágazat „trend-barométereként” évről évre újságírók százait is vonzza: a világ minden részéről érkező közel 700 sajtóképviselő garantálja a magas szintű médiajelenlétet. Hagyományosan nagy érdeklődésre tartanak számot a BioFach kísérőeseményei is: több mint 100 szakmai rendezvényen mintegy 4.800 résztvevő folytat tapasztalat- és eszmecserét.

 
Az idén megrendezésre kerülő BioFach szakvásáron az FVM AMC Kht. idén 27 kiállító vállalat részvételével, 230 m2-es standterületen szervez összefogott magyar megjelenést az 5-ös pavilon 310-es standján. A kiállítók részére közös tárgyalófelület áll rendelkezésre üzleti megbeszéléseik lefolytatására, ezen kívül az Agrármarketing Centrum minden cég megjelenéséhez bemutató-vitrint és pultot is biztosít. A vásárlátogatók tájékoztatását a magyar kiállítók alapadatait tartalmazó, az AMC által angol és német nyelven elkészített standkatalógus is segíti, amelyben a kiállító cégek ingyenesen jelenthetnek meg. Az AMC a kiállítás teljes nyitva tartása alatt központi információs standrészt is üzemeltet, ahol a szakmai látogatók részére tájékoztató, népszerűsítő anyagok, valamint ágazati bemutatkozó kiadványok kerülnek terjesztésre. 

Forrás: Világgazdaság

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook