Hírek

Gráf József: a Hajdú-BÉT károsultjai 7.500 euró támogatást kaphatnak

A Hajdú-BÉT károsultjai egy 2008-tól érvényes uniós rendelet nyomán az úgynevezett deminimis támogatás keretében a korábbi 3.500 euró helyett 7.500 euró összegű támogatásban részesülhetnek már a közeljövőben –  mondta Gráf József  földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter az MTI-nek csütörtökön, miután találkozott a Hajdú-BÉT károsultak képviselőivel.

Létrehozva:

|

A csütörtöki adategyeztetés első eredményei szerint megközelítően 67 családi gazdálkodó számíthat támogatásra, amelynek maximális összege 7.500 euró, azaz a jelenlegi árfolyamon körülbelül két millió forint – mondta Gráf József. A miniszter hozzátette: a károsultak képviselőjével, Ónodiné Demeter Évával egyeztettek az FVM munkatársai, s ennek nyomán mintegy 100 millió forint összegű kifizetésről lehet szó.
    
A Hajdú-BÉT károsultak ismételt támogatására az ad lehetőséget, hogy az előző támogatás óta eltelt már három év, ráadásul az Európai Unió által létrehozott agrár deminimis támogatás maximális összege a korábbi 3.500 euróról 7.500 euróra emelkedett 2008-tól – jelezte Gráf József.
    
A miniszter elmondta azt is, hogy a Hajdú-BÉT felszámolása miatt kárt szenvedett libatenyésztők közül a nagy tenyésztőket korábban öt éves hitellel, pontosabban a hitelhez kapcsolódó kamattámogatással segítette a kormányzat. Véleménye szerint a mostani támogatással a Hajdú-BÉT károsultak ügyét véglegesen le lehet zárni.

Forrás :MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook