Hírek

Kínai cég bordeaux-i szőlőbirtok-vásárlása

Először szerzett  franciaországi szőlőbirtokot egy kínai beruházó, ezzel is jelezve, hogy a francia márkás borok iránti kínai kereslet hovatovább jelentős tényezővé válik.

Létrehozva:

|

A Csingtao (Qingdao) központtal működő kínai Longhai ingatlan-forgalmazási cég a bordeaux-i borvidéken vásárolta meg a Latour-Laguens kastélyt a hozzá tartozó 60 hektáros birtokkal, amelyből 30 hektáron szőlőt termesztenek.
    
A birtokon Bordeaux-Bordeaux supérieur minőségi kategóriájú bort termelnek, a kastély a Dordonne és a Garonne folyók közötti Saint-Martin-du-Puy településen található, Bordeaux-tól mintegy 50 kilométerre. Pincéjéből évente mintegy 160 ezer palack márkás "kastélybort" forgalmaznak.
    
Az üzletet lebonyolító francia ingatlancég vezetője, Daniel Charmagnat elmondta, hogy a kínai vevőket különösen a kastély bűvölte el, a 600 négyzetméter körüli épület 500 éves, a Latour név pedig a nagy francia minőségi borokra utal. A kínai cég fel akarja újítani a kastélyt, ahol be akarja rendezni a saját képviseletét a francia borvidéken. A vevők kihasználták azt a körülményt, hogy nemrég ezen a szőlővidéken túltermelési válság alakult ki és ez a három évvel ezelőtti szint felére nyomta le az árakat.
    
A Longhai csoport számára a január 24-én nyélbeütött franciaországi vásárlás "fantasztikus beruházás", amely növeli a csoport presztízsét odahaza. A cég Csingtaoban borpalotát épít, amelyben lesz bormúzeum is, bemutatva az istenek italának előállításával kapcsolatos minden tudnivalót.
    
Az évi 10 százalékos ütemben növekvő kínai gazdaság szomjazik a bordeaux-i borokra, ottani vásárlásai évről évre száz százalékkal nőnek és ma már a nevezetes francia borvidék exportjának csaknem 2 százalékát képezik – főleg a leghíresebb borok kínai forgalma nőtt meg. A gyorsan dúsgazdaggá váló kínai vállalkozók ezek fogyasztásával is bizonyítani kívánják versenytársaiknak és ügyfeleiknek kitűnő anyagi helyzetüket, kiváló és rafinált ízlésüket.

Forrás :MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook