Hírek

Az orosz agrárbank fejlődése

A 2000-ben alapított, 100%-osan állami tulajdonú Roszszelhozbank (Orosz Agrárbank) működésének legfrissebb eredményei arról tanúskodnak, hogy a bank továbbra is lendületesen fejlődik. A növekedés dinamikáját tekintve a pénzintézet ma a harmadik helyet foglalja el az oroszországi bankok között.

Létrehozva:

|

A Roszszelhozbank mérlegfőösszege a legutóbbi hivatalos adatok szerint, 2008. január elsején 451 milliárd Rbl volt (csaknem 3160 milliárd Ft), ami egy év alatt mintegy 9 milliárd Rbl nagyságrendű növekedést mutat. Az egyik legjelentősebb orosz pénzintézet, jelenleg az ország 8. legnagyobb bankja. 

Az utóbbi évben a bank hitelportfoliója 292,5 milliárd Rbl-re növekedett, a mérlegfőösszeg pedig elérte a 451 milliárd Rbl-t. Ezzel a hitelkihelyezést tekintve az orosz bankszektorban a nyolcadik helyet foglalja el. 207-ben különösen erőteljesen növekedett a nemzeti agrárprojekt keretében történt hitelezési aktivitás. 

2008-ban a bank tervei szerint a hitelportfolió 380 milliárd Rbl-re növekedhet, és az aktívák nagyságrendje elérheti az 555 milliárd Rbl-t. A tavalyi emelések után a bank alaptőkéje jelenleg 27,7 milliárd Rbl. 

A bank tevékenysége aktivizálásának fontos eleme, hogy a három évvel ezelőtt meghirdetett programnak megfelelően erőteljesen sikerült szélesíteni a fiókhálózatot, így ma az ország második legnagyobb fiókhálózatát birtokolják. A regionális központok száma 76, és ezen túlmenően további 1262 fiókot üzemeltetnek. A fiókok száma tekintetében a Roszszelhozbankot ma már csak a Szberbank (Takarékbank) előzi meg.

 Forrás: FVM

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook